Je gegevens verwijderen
Rupa bewaart heel weinig in de cloud, en foto’s blijven nooit langer dan 24 uur op de servers van Rupa. Toch kun je altijd alles verwijderen wat we over je installatie hebben. Als DeviceCheck van Apple even niet bereikbaar is, bewaren we alleen het aantal gratis bewerkingen van het toestel (geen foto’s, geen app-ID) tot 7 dagen, totdat Apple het bevestigt.
Wat er in de cloud staat
- Foto’s die je naar een AI-tool in de cloud hebt gestuurd en de resultaten daarvan, alleen tot het resultaat is gedownload en nooit langer dan 24 uur.
- Je anonieme app-ID en het bijbehorende record met instellingen (taal, app-versie, datum van toestemming, pushtoken).
- Korte technische records van je cloudbewerkingen (zonder foto’s) en je aantallen bewerkingen.
- Als je een abonnement hebt: de koppeling tussen je anonieme ID en je abonnement Rupa Plus.
Bewerkingen en geschiedenis van tools op je toestel worden alleen op je iPhone opgeslagen, nooit in de cloud.
Optie 1: in de app (het snelst)
- Open Rupa en ga naar Instellingen.
- Tik op Mijn clouddata verwijderen en bevestig.
Dit verwijdert direct het record van je anonieme ID, al je records van cloudbewerkingen en alle foto’s of resultaten die nog op onze servers staan, en koppelt je abonnement los van deze installatie. Je foto’s en bewerkingen op de iPhone blijven onaangetast.
Optie 2: per e-mail
Mail naar dimonzalis@gmail.com met als onderwerp “Mijn gegevens verwijderen”. Rupa heeft geen accounts, dus vermeld de Support-ID die in de Instellingen van Rupa staat, zodat we je gegevens kunnen vinden. Heb je de app niet meer, maar had je wel een abonnement, vermeld dan in plaats daarvan het Apple-ordernummer uit de e-mail met je App Store-bon. We bevestigen de verwijdering binnen 15 dagen.
Goed om te weten
- Je abonnement loopt door. Het verwijderen van gegevens zegt Rupa Plus niet op; dat wordt door Apple beheerd. Om op te zeggen ga je op je iPhone naar Instellingen > [je naam] > Abonnementen. Wil je Plus blijven gebruiken nadat je je gegevens hebt verwijderd, tik dan in Rupa op Aankopen herstellen.
- Gratis bewerkingen worden niet teruggezet. Het aantal gebruikte gratis cloudbewerkingen op je iPhone wordt met DeviceCheck van Apple opgeslagen als twee bits per toestel, zonder persoonsgegevens, dus het verwijderen van gegevens geeft het toestel geen nieuwe gratis bewerkingen. Als Apple op dat moment niet bereikbaar is, bewaren we alleen dat aantal en een toesteltoken van Apple tot 7 dagen om het opslaan af te ronden, en verwijderen we ze daarna.
- Wat we bewaren. Gegevens die nodig zijn voor facturering, belasting of de wet (bijvoorbeeld transactiegegevens van Apple voor een abonnement) worden alleen zo lang bewaard als verplicht is en zijn niet meer gekoppeld aan je app-ID. Totalen zonder ID (bijvoorbeeld het aantal bewerkingen per dag) worden bewaard voor statistieken.
- Diagnose. Crashrapporten en gebruiksstatistieken zijn niet gekoppeld aan je app-ID. Google bewaart ze een beperkte tijd volgens de bewaarinstellingen van Firebase.
- AI-partners. Mijn clouddata verwijderen kan geen kopieën verwijderen die onze AI-partners volgens hun eigen voorwaarden bewaren, bijvoorbeeld Google tot 55 dagen bij Aanpassen met AI, om misbruik te voorkomen. We hebben nog niet kunnen bevestigen hoe lang Bria AI foto’s van Object verwijderen bewaart. Zie het Privacybeleid.
- Het verwijderen van de app wist alles wat Rupa op je iPhone heeft opgeslagen. Foto’s in de cloud worden sowieso binnen 24 uur verwijderd; om de rest te verwijderen gebruik je Optie 1 voordat je de app verwijdert, of Optie 2.