Adatai törlése
A Rupa nagyon kevés adatot tárol a felhőben, és a fotók soha nem maradnak 24 óránál tovább a Rupa szerverein. Ennek ellenére bármikor törölheti mindazt, amit a telepítéséről tárolunk. Ha az Apple DeviceCheck szolgáltatása átmenetileg nem érhető el, csak az eszköz ingyenes szerkesztéseinek számát (fotók és alkalmazásazonosító nélkül) őrizzük meg legfeljebb 7 napig, amíg az Apple meg nem erősíti.
Mit tárolunk a felhőben
- A felhős AI-eszközbe küldött fotókat és azok eredményeit, csak addig, amíg az eredmény le nem töltődik, és soha nem tovább 24 óránál.
- Az Ön névtelen alkalmazásazonosítóját és a hozzá tartozó beállítási rekordot (nyelv, alkalmazásverzió, a hozzájárulás dátuma, push-token).
- A felhős szerkesztéseiről szóló rövid technikai nyilvántartást (fotók nélkül) és a szerkesztésszámait.
- Ha előfizetett: a névtelen azonosítója és a Rupa Plus előfizetése közötti kapcsolatot.
Az eszközön futó eszközökkel készült szerkesztések és előzmények csak az iPhone-ján tárolódnak, soha nem a felhőben.
1. lehetőség: az alkalmazásban (a leggyorsabb)
- Nyissa meg a Rupát, és lépjen a Beállításokba.
- Koppintson a Felhőben tárolt adataim törlése lehetőségre, és erősítse meg.
Ez azonnal törli a névtelen azonosítójához tartozó rekordot, az összes felhős szerkesztési nyilvántartását, a szervereinken még meglévő fotókat és eredményeket, és leválasztja az előfizetését erről a telepítésről. Az iPhone-ján lévő fotókat és szerkesztéseket ez nem érinti.
2. lehetőség: e-mailben
Írjon a(z) dimonzalis@gmail.com címre „Adataim törlése” tárgyú e-mailt. A Rupában nincsenek fiókok, ezért az adatai megtalálásához kérjük, adja meg a Rupa Beállításaiban látható Támogatási azonosítót. Ha már nincs meg az alkalmazás, de volt előfizetése, helyette az App Store-nyugtáról szóló e-mailben szereplő Apple rendelésazonosítót adja meg. A törlést 15 napon belül visszaigazoljuk.
Jó tudni
- Az előfizetése folytatódik. Az adatok törlése nem mondja le a Rupa Plust, amelyet az Apple kezel. A lemondáshoz lépjen az iPhone-ján a Beállítások > [az Ön neve] > Előfizetések menübe. Ha az adatai törlése után is használni szeretné a Plust, koppintson a Rupában a Vásárlások visszaállítása gombra.
- Az ingyenes szerkesztések nem állnak vissza. Az iPhone-ján felhasznált ingyenes felhős szerkesztések számát az Apple DeviceCheck tárolja eszközönként két bitként, személyes adatok nélkül, így az adatok törlése nem ad új ingyenes szerkesztéseket az eszköznek. Ha az Apple éppen nem érhető el, csak ezt a számot és az Apple-től kapott eszköztokent őrizzük meg legfeljebb 7 napig, hogy befejezzük a mentést, majd töröljük őket.
- Amit megőrzünk. A számlázáshoz, adózáshoz vagy jogszabály alapján szükséges nyilvántartásokat (például egy előfizetés Apple tranzakciós adatait) csak a szükséges ideig őrizzük meg, és azok már nincsenek összekapcsolva az alkalmazásazonosítójával. Az azonosító nélküli összesítéseket (például a napi szerkesztések számát) statisztikai célra megőrizzük.
- Diagnosztika. Az összeomlási jelentések és a használati statisztikák nincsenek összekapcsolva az alkalmazásazonosítójával. A Google ezeket korlátozott ideig őrzi meg a Firebase megőrzési beállításai szerint.
- AI-partnerek. A Felhőben tárolt adataim törlése nem tudja eltávolítani azokat a másolatokat, amelyeket AI-partnereink saját feltételeik szerint őriznek meg a visszaélések megelőzése érdekében, például a Google legfeljebb 55 napig az AI-módosításnál. Még nem tudtuk megerősíteni, hogy a Bria AI mennyi ideig őrzi meg a Tárgy törlése fotóit. Lásd az Adatvédelmi irányelveket.
- Az alkalmazás törlése eltávolít mindent, amit a Rupa az iPhone-ján tárolt. A felhős fotók 24 órán belül egyébként is törlődnek; a többi eltávolításához az alkalmazás törlése előtt használja az 1. lehetőséget, vagy a 2. lehetőséget.